Stijlelement bladeren

FC Groningen: “Het was dezelfde dag nog geregeld”

Gemiddeld verzond de webshop van FC Groningen zo’n twintig pakketten per dag. De coronacrisis en de comeback van Arjen Robben zorgden daarom nogal voor wat reuring in de fanshop van de Groningse voetbalclub. “We hebben van tafels een emballagelijn gebouwd in de winkel, waar we samen met vrijwilligers alle pakketjes inpakken”, vertelt Tim van der Molen, hoofd Merchandise bij FC Groningen. Sinds 2019 zorgt Cycloon ervoor dat fans over de hele wereld het voetbalshirt van hun favoriete speler thuis geleverd krijgen. Daarnaast verzorgen wij voor FC Groningen alle dagelijkse post, waaronder de tickets voor het nieuwe seizoen, en de aangetekende brieven.

Klantgericht

Tim is verantwoordelijk voor alle merchandise binnen FC Groningen, waaronder de webshop en de fanshop in het stadion. “Op wedstrijddagen is het volle bak in de winkel. Maar voor de webshop hebben we ook groeiambities, daarom zijn we bezig met een nieuwe website.” Gemiddeld verzond de online fanshop rond de twintig pakketten per dag. Dat ging niet altijd even soepel. “Bij onze vorige bezorger kregen we weinig persoonlijke aandacht. We hadden al eerder contact gehad met Cycloon om te kijken wat we voor elkaar konden betekenen en de nood was inmiddels hoog. “We hebben Cycloon gebeld en die gingen het meteen regelen, ‘We komen vandaag nog’”.

Corona en een comeback

De coronacrisis betekende een abrupte stop voor wedstrijden met publiek en ook de fanshop in het stadion moest de deuren sluiten. Gelukkig wisten fans van de trots van het noorden de club online nog wel te vinden. “Door de coronacrisis gingen we van twintig naar vijftig pakketten per dag. En nog steeds zien we dat we nu online meer verkopen dan voorheen.” De toename in het aantal pakketten betekende ook dat de medewerkers van de fanshop de fietskoeriers van Cycloon vaker zagen. “Al die pakketten passen natuurlijk niet in één vrachtfiets. Soms kwamen ze met twee of drie fietsen, of meerdere keren per dag.” Toen bekend werd dat profvoetballer Arjen Robben niet alleen een comeback ging maken, maar ook nog bij de voetbalclub waar het jaren geleden allemaal voor hem begon, was het hek van de dam. “We hebben de afgelopen tijd 4000 pakketten verzonden, we zijn helemaal door onze voorraad aan thuisshirtjes heen. We moesten met man en macht aan het werk om alle pakketjes klaar te maken.” Waar de medewerkers van de fanshop voorheen op rustige momenten pakketjes inpakten, was het nu alle hens aan dek. “We hebben van tafels een soort een emballagelijn gebouwd.” Gelukkig heeft FC Groningen een grote groep vrijwilligers waar zij op kunnen rekenen. “Er stonden gelukkig direct een stuk of tien mensen klaar die ons een week lang elke dag geholpen hebben. En daar zijn we ontzettend dankbaar voor, anders was het niet zo snel gelukt.”

Goede service

Dat Cycloon duurzaam en sociaal werkt, is voor de Groningers mooi meegenomen, maar vooral een fijne bijzaak. “Bij andere partijen kwamen we op de grote hoop. Cycloon is een kleinere partij, ze reageren sneller én klantvriendelijker. We waren direct heel tevreden, ze bieden goede service.”

Dat het allemaal snel geregeld kan worden heeft Tim ook persoonlijk ervaren. Toen bekend werd dat Arjen Robben terugkwam naar FC Groningen heeft hij diezelfde middag nog zijn accountmanager bij Cycloon gebeld. “Ik zei: reken er maar op dat we nog heel veel meer pakketten gaan versturen”. Diezelfde dag nog lagen er nieuwe prijsafspraken, tot grote tevredenheid van beide partijen. En dat de webshop van FC Groningen nog heel veel meer pakketten gaat versturen is wel zeker. “We hebben 10.000 thuisshirts op bestelling, die komen eind oktober, begin november binnen. En Cycloon mag die weer gaan bezorgen.”

Zullen we ook samenwerken?

Wil je advies om zorgvuldig, sociaal, duurzaam en snel jullie post en/of pakketten te bezorgen? Neem contact op met onze zakelijke klantenservice. We helpen je graag.