Stijlelement bladeren

Postbezorging aanbesteden?

Ontdek het sociale en duurzame alternatief

Ga je een aanbesteding post uitschrijven? Cycloon is het sociale en duurzame alternatief voor PostNL. 85% van onze postmedewerkers heeft een (voormalige) afstand tot de arbeidsmarkt. En in vergelijking met andere postdienstverleners gaan de postbezorging en pakketbezorging bij ons op de fiets. En dat tegen een verrassend scherpe prijs. Benieuwd wat Cycloon voor jouw organisatie kan betekenen? Ontdek de mogelijkheden.

Aandacht voor mens en milieu

Sociaal en duurzaam aanbesteden

Bij een aanbesteding is er steeds vaker aandacht voor sociaal en duurzaam inkopen. Bijvoorbeeld doordat de gemeente criteria opstelt op het gebied van milieu of social return (SROI). Of misschien wil jouw organisatie inzetten op duurzaamheid. In beide gevallen ben je bij Cycloon aan het juiste adres. In alles wat we doen willen we (lokale) maatschappelijke impact hebben. Voor mens en milieu:

 • Onze postbezorgers en fietskoeriers bezorgen zoveel mogelijk op de fiets. Moeten er grote afstanden afgelegd worden, dan gaan we met de auto, maar die rijdt wel op groengas.
 • Inclusiviteit is bij Cycloon een belangrijke pijler. 85% van de postmedewerkers heeft een (voormalige) afstand tot de arbeidsmarkt. Deze mensen komen bij ons tot hun recht. Wij kijken naar de mens achter de eerste indruk.
Lees meer over Cycloon
PSO gecertificeerd

Prestatieladder Socialer Ondernemen

De Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) is het keurmerk van TNO dat de mate van sociaal ondernemen objectief meet en zichtbaar maakt. Door onze prestaties op het gebied van sociaal ondernemen is Cycloon in het bezit van de hoogst haalbare PSO-certificering: De PSO Trede 3 | 30+ certificering. Met deze certificering toont Cycloon niet alleen aan tot de 10% best presterende bedrijven te behoren, maar ook dat minimaal 30% van ons personeelsbestand bestaat uit mensen uit de PSO-doelgroep. Daarmee voldoen wij aan de eisen van een sociale onderneming, conform artikel 2.82 van de herziene Aanbestedingswet (AW).

Lees meer over ons PSO-certificaat

Dit doet ons team in het proces van aanbesteden

Stap 1: Pre-aanbestedingsfase
Terwijl jullie o.a. het inkoopteam samenstellen en de scope van de vraag vaststellen wachten wij rustig af. Bij bestaande klanten van Cycloon denken we in deze fase al mee en leveren we op verzoek de benodigde informatie aan.

Stap 2: Informatiefase
Tijdens deze fase maken jullie gebruik van de expertise van de markt. Ons team aanbestedingen staat klaar voor een schriftelijke of mondelinge marktconsultatie. Vanuit hun specialisme kunnen ze bij alle en met name de sociale en duurzame aspecten van het aanbesteden van post adviseren.

Stap 3: Uitvoering aanbestedingsproces
Jullie hebben de aanbesteding aangekondigd en ons aanbestedingsteam schrijft de aanbieding van Cycloon. Ons team zorgt voor een complete en correcte inschrijving.

Stap 4: Beoordelingsfase en gunning
Jullie beoordelen elke aanbieding en maken een selectie. Zijn jullie van plan een opdracht aan Cycloon te gunnen, dan staat ons team weer klaar om de benodigde informatie voor de verificatiefase aan te leveren.

Stap 5: Implementatie van onze diensten
Hebben jullie Cycloon de opdracht gegund, dan starten we met de implementatie van onze post- en/of pakketdiensten. Ons aanbestedingsteam blijft betrokken tot alles succesvol geïmplementeerd is.

Stap 6: Uitvoeren van onze diensten tot einde contractdatum
We bezorgen jullie post en/of pakketten op sociale en duurzame wijze. Samen evalueren we regelmatig de uitvoer van de opdracht.

De lagere tarieven voor de algehele dienstverlening en het feit dat Cycloon duurzame logistieke dienstverlening biedt gaf voor ons de doorslag om een samenwerking te starten. Duurzaam op het gebied van financiën, kwaliteit en MVO.
Wil van Loon van de Laar, Pro Persona
Wil van Loon van de Laar Pro Persona
Eenvoudig en snel door heel Nederland

Postbezorging door Cycloon Post & Fietskoeriers

Met de full service postdiensten van Cycloon verzend je al jullie post eenvoudig en snel. Je levert alles ongefrankeerd en ongesorteerd bij ons aan en wij verzorgen de rest. Van het brengen en ophalen van dagelijkse post, tot het frankeren en bezorgen. Simpel toch?

En waar je post of pakket ook heen gaat, wij bezorgen door heel Nederland. Vanuit onze eigen vestigingen bezorgen we in de regio. Binnen ons platform Fietskoeriers.nl bezorgen we daarnaast in nog eens ruim 25 extra steden pakketten op de fiets.

Buiten onze eigen regio’s werken we samen met verschillende partners. Zo zijn we aangesloten bij Business Post (het uitwisselnetwerk van sociale postbedrijven in Nederland), waarbinnen we zelfstandig opereren. Ook wisselen we onderling post en pakketten uit met PostNL en DHL. Op deze manier bieden we onze klanten een landelijk dekkend netwerk.

Bekijk onze vestigingen

Veelgestelde vragen

 • Op welke dagen bezorgen jullie?

  Cycloon bezorgt post op dinsdag t/m zaterdag en pakketten op maandag t/m vrijdag.

 • Voor welke overkomstduur kan ik kiezen?

  Als zakelijke klant bij Cycloon kun je kiezen tussen bezorging binnen 24 uur, 72 uur of een werkweek. Daarbij geldt hoe langer wij er over mogen doen, hoe voordeliger het voor jou is. Bekijk ook onze standaard tarieven.

 • Kan ik via Cycloon aangetekend versturen?

  Ja, ook waardevolle of belangrijke post verstuur je via Cycloon. Door het aangetekend te versturen heb je extra zekerheid:

  • Ontvangstbevestiging met handtekening.
  • Volg aangetekende stukken online.
  • De inhoud van aangetekende stukken is verzekerd bij verlies of beschadiging.
  • Een brief tot € 50 en een pakket tot € 500.

  Aangetekende stukken worden (voor een deel) via ons Fietskoeriers.nl-platform bezorgd. Daarmee is aangetekend versturen niet alleen extra zeker, maar ook duurzamer.

Wij fietsen voor

Benieuwd wat Cycloon voor jouw onderneming kan betekenen?

We vertellen je er graag meer over! Geheel vrijblijvend natuurlijk. Ons team aanbestedingen helpt graag. Vul het contactformulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Liever bellen of mailen? Dat kan ook:

085 27 33 273
aanbesteding@cycloon.eu

Contactformulier

Samenwerkingen
en Partners

Business Post
Social Enterprise
Fietskoeriers.nl
PSO 30 ABW